Yıldız Günü
Yıldız saati

Blog - Bioenerji

İHTİYAÇLAR - 1. Çakra : Kök Çakra

Yeri : Kuyruk sokumunda üreme ve boşaltım organlarının bulunduğu omurganın altında, bağırsakların ve anüsün birleştiği noktada yer alır. 

Omurganın altından bacakların aşağısına ve ayaklara doğru iner ve oradan da köklerini oluşturarak toprağa bağlanır. 

Rengi : Kırmızı (Yakut kırmızısı)

Bağlantılı duyu : Koku alma.

Uyumlu hali : 30 saniyede 4 vuruş.

Uyumsuz hali : 30 saniyede 4’den fazla vuruş.

Yetersiz hali : 30 saniyede 4’den az vuruş.    

Esmaları: El Aziz, El Hakim, El Muiz, El Zekiyy  

Şifalı Taşları: Akik, kırmızı mercan ve yakut

Eterik yağları: Vetiber, sedir ağacı, mür ağacı, sandal ağacı  

Kök Çakranın bedenimizde etkilediği bölgeler; bacaklar, ayaklar, omurga, kemikler, dişler, tırnaklar gibi bedenin sert bölgeleri, makat, düz ve kalın bağırsaklar, mesane ile kan ve hücre yapımıyla ilgilidir. 

Omurga ve sinir sistemlerini kontrol eder.

İlgili Salgı Bezi: Böbrek üstü bezidir (Adrenalin ve noradrenalin salgıları). (Not: Adrenalin, böbreklerin işlevlerini yönetir ve bağışıklık sisteminin, vücuttaki enfeksiyon ve stresin, şeker metabolizmasının düzenlenmesinden sorumludur. Adrenal aynı zamanda OHEA annelik hormonunu da üretir).

Kök Çakrası Açık ve Uyumlu Çalışanlar: Çevresinde uyumlu insanlardır. Kök çakra fiziksel bedenin enerji kaynağıdır. 

Maddi güven bulmak, aile kurarak soyu sürdürmek, cinselliği fiziksel olarak kullanıp çocuk sahibi olmak bu çakra ile ilgilidir. 

İç dengeyi sürdürmek için Kök Çakra, 7. Çakra Tepe Çıkra’sıyla uyumlu olmalıdır.

Kök Çakra Dengesiz ve Kötü Çalışıyorsa: Fiziksel olarak kabızlık, aşırı terleme ve öfke yapar. Aşırı kilo alma veya zayıflama, ile  kansızlık ve kemik erimesi görülür.

Kök çakra, enerji merkezlerimizden biridir ve bedenimizin alt kısmında, genital bölge ile anüs arasında bulunur. Sanskritçe adı "Muladhara" olan kök çakra, yaşam enerjisinin temel kaynağı olarak kabul edilir. Diğer çakraların üzerinde yer aldığı için bedenimizin temelinde ve en altında bulunması nedeniyle "kök" çakra olarak adlandırılır.

Kök çakra, fiziksel dünyayla bağlantılıdır ve güvenlik, stabilite ve dayanıklılık gibi temel ihtiyaçları destekler. Bedenimize enerji akışını sağlayarak hayatta kalma gücünü ve fiziksel dünyayla uyumu destekler. Ayrıca, kök çakra, toprak elementiyle bağlantılıdır ve bu elementin özelliklerini yansıtır.

Dengeli bir kök çakra, kişinin kendine güvenmesini, istikrarlı olmasını ve yaşamın zorluklarıyla başa çıkabilmesini kolaylaştırır. İnsanlar arasındaki ilişkilerde sağlam bir temel oluşturur ve güvenli bir his verir. Fiziksel düzeyde, kök çakra, bağışıklık sistemi, bacaklar, bel, ayaklar ve bağırsaklarla ilişkilendirilir.

Kök çakranın dengesiz olması durumunda çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir. Örneğin, korku, endişe ve güvensizlik hissi, düşük enerji seviyeleri, istikrarsızlık, yorgunluk ve fiziksel ağrılar kök çakranın dengesiz olduğuna işaret edebilir.

Kök çakrayı dengelemek için topraklama egzersizleri yapmak, sağlıklı beslenme, meditasyon, yoga ve kendine güveni artırmak gibi yöntemler kullanılabilir. Bu uygulamalar kök çakranın enerji ak

Özetlemek gerekirse, kök çakra bedenimizin temel güç kaynağı ve denge noktasıdır. Güvenlik, dayanıklılık ve fiziksel dünyayla uyumlu olma yeteneğimizi destekler. Kök çakrayı dengelemek, içsel gücümüzü artırır ve daha sağlıklı, huzurlu bir yaşam deneyimi sağlar.

Elf-i şifa mucizesi ile şifamız sonsuz olsun...

218 25 Şubat 23:35

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış
© 2024 Elf-i Şifa | Tasarım ve Uygulama asmbly idea & application